W Malinowym Chruśniaku

wmalinowym2Książka skierowana jest do wegetarian i wszystkich osób zainteresowanych samodzielnym przygotowywaniem posiłków, również wegetariańskich. „W Malinowym Chruśniaku”- kuchnia wegetariańska to książka, która zawiera opisy oraz zastosowania wielu przypraw i ziół, nowatorskie przepisy kuchni zarówno europejskiej jak i azjatyckiej. Zawiera 80 przepisów na ponad 200 stronach oraz kolorowe zdjęcie każdej potrawy. Większość zaprezentowanych tu przepisów jest bardzo prosta, co pozwoli korzystać z nich nawet osobom mało doświadczonym. Dania można przyrządzać na wiele sposobów, stosując zamiennie niektóre składniki, co również zaznaczono w przepisach, pozwoli to uniknąć powtarzalności. Dzięki tej książce czytelnik przekona się, ze gotowanie i spożywanie prostych, smacznych, wegetariańskich posiłków stanie się przyjemnością.

Autor:
Piotr Henschke przez wiele lat podróżując po Azji zgłębił tajniki kuchni ajurwedyjskiej (staroindyjskiej) oraz chińskiej, gdzie zdrowe odżywianie postrzegane jest jako profilaktyka zdrowotna oraz sposób na piękno, zdrowie i długowieczność. Był szefem kuchni w wielu warszawskich restauracjach wegetariańskich. Jest także współautorem pierwszego na polskim rynku multimedialnego podręcznika gotowania – „Kuchnia Wegetariańska – Cztery Pory Roku”. Prowadzi również kursy gotowania.